Posts

Showing posts from February, 2009

ShiN ChaN

Image
Sin Chan dan Guru Soal jawab guru dan sinchan Soal Jawab Guru dan Sin Chan...

Guru : Kenapa awak lambat?
Sin Chan: Kerana sebuah papan tanda.
Guru: Papan tanda mana ?
Sin Chan: Yang ada tulisan, "Sekolah di
hadapan, jalan pelahan."

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-
*-* -*-*-

Guru: Sin Chan, Macam mana awak eja
perkataan "BUAYA"?
Sin Chan: "B-O-O-W-A-Y- A"
Guru: Bukan, Salah tu. Sin Chan:
Mungkin itu salah , tapi Cikgu tanya
saya macam mana saya mengeja nya, itu
lah yang saya eja !

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-
*-* -*-*-*-*- *-*
Guru: Apakah formula untuk air?
Sin Chan: "HIJKLMNO"!!
Guru: Apa yang awak cakap tu?
Sin Chan: Kan kelmarin Cikgu kata H to
O!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-
*-* -*-*-*-*- *-*

Guru: Sin Chan, Pergi ke Peta Dunia tu,
cari dan tunjuk mana Amerika
Utara.
Sin Chan: Di sini Cikgu, Sin Chan
menunjukkan tepat kat Peta dunia yang
tergantung kat hadapan kelas!
Guru: Betul. Sekarang, Kelas, Beritahu
saya siapa yang jumpa Amerika
Utara?
Kel…

MENGANTUK

Image
“MENGANTUKNYA! Setiap kali selepas makan tengah hari mesti mengantuk. Kadangkala rasa tidak larat hendak buka mata. Rasanya bukan sebab tidak cukup tidur sebab tiap-tiap malam aku tidur nyenyak,” rungut seorang rakan yang beberapa kali tersengguk-sengguk depan komputer.

Sememangnya, mengantuk selepas makan bukan disebabkan kurang tidur, sebaliknya ia menandakan kita dahaga dan badan tidak cukup air. Ramai tersilap menafsirkan keperluan badan terhadap air dengan rasa lapar.

Dahaga bukan petanda terbaik untuk memberitahu badan memerlukan air kerana sensitiviti terhadap dahaga semakin berkurang apabila umur meningkat, terutama pada orang tua. Badan kita hanya boleh mengawal keseimbangan air hingga satu peringkat tertentu.

Paras garam akan meningkat apabila simpanan air dalam badan berkurang. Otak akan mengesan perubahan keseimbangan ini dan memberi isyarat kepada buah pinggang untuk mengurangkan kehilangan air serta mencetuskan rasa dahaga.

Bagaimanapun, cetusan rasa dahaga ini berlaku lewat…

Hati seorang wanita ~

1. Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

2. Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.

3. Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.

4. Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.

5. Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.

6. Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.

7. Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.

8. Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menola…

Bitdefender

Image
Muahahaha....(gelak jahat) (^_^)
best guna antivirus free...
da msuk 2thnn ak guna antivirus ney
kalu kt kdai kna bli.hehehe
itu pn jenuh jgk cari keygen..
kalu korg rasa2 nk gna antivirus free bg tawula...
(itupn lpas korg da usaha cari keygen n xjmp)hehe joke
tp ak syorkan BitDefender la...
(asalnya Bbayar)
bkn nak promote tp nk tlg korg jgk.ngeh3x

-downlod software : bitdefender total security with keygen
-pastu install n masuk keygen dia...tp igt baca komen2 software tu sblm download..

ak rasa ney antivirus yg tbaik...
tp utk bitdefender 2009,dlm proses nk mncari keygen yg 10thn..ngeh3x..


P/S: elakkan diri dari VIRUS....hahaha ;p

Future Murder..

Image
Tgk la bile die besa nnt.haaa.. ;D

p/s: ade mcm FREDDY KRUEGER x?hahaha

MENARIK for today 2..

Image
pic2 kt ats,even SIMPLE tp byk bg MAKNA kt aku.Ya,adik2..kamu smua bole save as pic2 ni and jd kn desktop background/bookmark.tp,gmba yg las mmg x bole blah..hahaha =D

4 JEJAKA2 HENSEM DI DUNIA..(pilih mana yg berkenan)

Image
Tarkan
Most handome Turkish man singer

Imran Abbas
Most Handsome Pakistani actor

Fazza
Most handsome Emeriti man

Most handsome Saudi man.. the grandson of king Faisal


AND..

Most handsome employee in Saudi Africo..
Ahmed Dude..
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
wahahaha..kn aku dh kate 4 je..JUZ 4 FUN =D
Izwan Pilus - Kembali Senyum lyrics

[Chorus 1]
Pantas kau diam membisu...
Ada garis sendu di wajahmu...
Salahkah sekadar aku bertanya?
Berikan jawapan...

[Chorus 2]
Kuatkah ikatan cinta?
Apa mungkin kasihmu setia...
Tak ku duga airmata berlinang...
Luka perasaanmu sayang...

[Chorus 3]
Sengaja hatimu inginku duga...
Tak terlintas fikiran mencuriga cinta...
Ku tahu..seputih dingin salju itu warna cintamu...

[Chorus 4]
Kekasih, usah merasa ragu dan sangsi...
Kekasih, cintaku takkan terbelah bagi...
Keringkanlah airmata di pipimu sayang...
Kembali senyum...

[Repeat all chorus]

[Repeat chorus 4]

Dan maafkanku...



Lyrics | Izwan Pilus lyrics - Kembali Senyum lyrics

madah cinta~

cinta pada bunga kan layu akhir nya
cinta pada harta kelak kan musnah binasa akhirnya
cinta pada manusia tiada kan kekal selamanya
cinta ilahi tulus suci dan abadi

Jika engkau mencintai seseorang
jangan tunggu esok hari untok mengatakan nya
kerana esok hari itu mungkin takkan pernah ada

cinta memang indah
kengkadang kita menangis kerana cinta,
kita ketawa kerana cinta, kita muram kerna cinta
kita senyum kerna cinta,kita benci sebab cinta dan sebagainya kerna cinta
cinta... cinta... uniknya cinta.

Bahawasanya seseorang pemburu cinta adalah laksana memburu kijang di rimba belantara.
Bertambah diburu bertambah jauh dia lari
Akhirnya tersesat dalam rimba, tak bisa pulang.
~Hamka~

Cinta Allah
selangkah kita menghampiri Nya seribu langkah DIA menghampiri kita
berbeza dengan cinta manusia
semakin kita cuba menjejakinya semakin luas langkahnya meninggalkan kita
kalau bertaut pun pasti terlerai,
kalau terbina mahligai pun pasti bakal dicarinya insan kedua dan seterusnya

Andai kata dunia hend…

cinTa Itu aDalaH CinTa

Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan. Kata Mahatma Ghandi, Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat.Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta. Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yang satu lagi, “Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu, “Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.”Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata.…

MENARIK for today..

Image
Senyum terpaksa
Doa seekor katak

Anjing 'makan' tuan

Gugur syahid..x cukup oksigen.hehe

-pic2 ni buat aku tersenyum n glak sorg2.ati ku sgt sng skrg.hehee =D






surat utk BOSS (cth surat kalau korng dtg keje lmbt).hehe

Image
Kepada Boss......

Saya mohon maaf kerana hari nie saya terlambat lagi datang ke pejabat. Saya tau, termasuk hari nie, saya dah 10 kali lewat ke pejabat.

Sorry Boss....!!!

Saya tau sepatutnya saya masuk pejabat pukul 8:30 pagi. Tapi oleh kerana lewat, saaya terpaksa sampai di pejabat pukul 9:00 atau 10:00 pagi. Tapi percayalah Boss, saya bukan sengaja. Keadaan yang buat saya begini. Saya bangun awal Boss... Pukul 6:00 saya dah siap mandi dan pakai baju. Saya turun dari rumah saya pun awal jugak. Boss pun tahu saya just duduk Ampang, dekat jer.....

Tapi Boss, bila sampai di pertengahan jalan...saya jadi pening Boss. saya percaya kalau Boss sendiri berada ditempat saya, Boss pun mesti sampai lewat jugak ke pejabat. Percaayalah Boss, saya tak bohong. Kalau Boss nak tahu kenapa saya selalu lewat ke pejabat, meh sini, biar saya tunjukkan.......

Yang Benar,

Pekerjamu yang disayangi.......

p/s : harap Boss.....maafkan lah saya....yer....

(^_^)

"TanGAn MenULis LUahAn HAti BERdaSarKan ApA YAng TErLInTAS DI FiKIRAn TanpA MengIkUT NafSU"....~

MUTIARA KATA

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu."





(^_^)fighting!!!!

Bila Kawan Jadi Kekasih

Jauh di sudut hati, terasa betapa indah memujanya.

Namun siapa yang dapat merasakan cuitan hati jika tidak terluah dek kata-kata?

Yang menjadi masalah, mampukah ia terungkap jika orang yang diminati dan sering menjentik perasaan bukanlah orang lain sebaliknya sahabat baik sendiri?

Bertahun menjalin hubungan atas dasar sahabat sejati, rakan setia yang sanggup bersusah bersama dan bergembira di saat anda mahu meluah segala suka-duka, kini segalanya berubah.

Jantung bagai disentap apabila bertembung dengannya bahkan tiba-tiba membuatkan hati berdebar-debar dan jatuh cinta tanpa disedari apabila perasaan itu muncul di celah persahabatan yang dijalin.

Jika dulu, anda menganggap dirinya seorang sahabat sejati, sanggup berkongsi suka dan duka serta menjadi teman paling setia mendengar masalah, kini lain pula situasinya.

Sahabat yang selama ini dimahkotakan sebagai teman biasa kini bertukar menjadi kekasih istimewa.

Persoalannya, adakah hubungan akan berjalan dengan lancar jika bercinta dengan sahab…

Tercipta Untukku

Dari SeseOrAnG UntUK SEseOrANg...


Ungu: Tercipta Untukku





Ungu Lyrics
Tercipta Untukku Lyrics















(^_^) (^_^)

Street Painting

Image
-NICE rite? (^_^)

hari ini HARI RABU,semalam HARI SELASA

Image
Isnin

Jika kita mendapat tidur yang mencukupi, hari Isnin sepatutnya ialah hari yang paling sesuai untuk mencetuskan idea baru, merangsang semangat dan melahirkan keazaman yang baru. Isnin ialah hari terbaik untuk menyelesaikan segala masalah yang tertunggak kerana penyelesaian pada hari Isnin adalah lebih kreatif dan efisyen pada hari ini.
Bunga warna putih jauh lebih mekar pada hari Isnin berbanding hari lain. Pokok bunga putih yang ditanam pada hari yang lain biasanya sukar untuk hidup atau berbunga tetapi masalah ini boleh diatasi sekiranya ia ditanam pada hari Isnin.


Selasa

Hari ini ialah hari yang paling sesuai untuk beremosi, meluahkan perasaan kasih sayang kepada pasangan masing-masing. Ini juga adalah hari yang sesuai untuk mengembara atau bermusafir ke destinasi yang jauh kerana masalah tersesat atau keletihan setika sedang mengembara diimbangi dengan tahap penghayatan yang tinggi pada hari ini.

Dengan berpakaian pink, kuasa pujukkan terhadap anak atau pelajar yang degil bertamba…

zul....

Image

TEMUDUGA TERTUTUP.

TEMUDUGA TERTUTUP.

Semua akan dikehendaki hadir tanpa sebarang pengecualian.

KEKOSONGAN JAWATAN:
a. Ahli Syurga Dari Awal.
b. Ahli Neraka Dari Awal.
c. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN (khas untuk jawatan a):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.


TARIKH TEMUDUGA:

Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini.

LOKASI TEMUDUGA:

Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN:

Anda tidak perlu bawa siji-sijil.Anda tidak perlu bawa pingat.Anda tidak perlu bawa wang atau harta (yg banyak).Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.Sila bawa dokumen asal Iman dan Amal.

PANEL/PENEMUDUGA:

Mungkar dan Nakir.

ENAM SOALAN BOCOR:

1.Siapa Tuhan anda?
2.Apa Agama anda?
3.Siapa Nabi anda?
4.Apa Kitab anda?
5.Di mana Kiblat anda?
6.Siapa Saudara anda?





CARA MEMOHON:

Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia aka…

CINTA SEORANG LELAKI

CINTA SEORANG LELAKI
Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat
mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan
mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki…

sofea hamani

Image
hmm...
comel x?
budak kecik ney namanya sofea hamani..
anak sdara sy..
comel?..hehe
kalau dkt umah xlarat nak jaga dia.
tp best,dia menghiburkan...
sekarang,dia da ada adik baru..
comel mcm dia jgk..hehe ;p
nur aleesa damia
(^_^)

korang TAHU tak??

Image
tau x KORANG..
selepas menyelam dlm air dan makan, encik penguin musti bejalan pulang ke rumah
& jmpe ngn puan penguin. Walaubagaimana pn,dlm cuaca sejuk PASANGAN nya boleh berada kt mane2 jek among beratus-ratus penguin yg berkerumun- kumpul ramai2 utk elakkn kesejukan yg melampau di ANTARTIK. (rujuk gambo). Kdg2, suhu leh mencecah smpai -40^0C dgn kelajuan angin 300km/h.pergghh!! mmg MANTAP,
Situasi cmni buat kn they'all ssh nk mengenali pasangan msg2.sbb bentuk ngn rupa depa sume same jek. SOALAN CEPU MAS, camne encik penguin nk jmpe ngn aweknye??

JAWAPAN:

Kebanyakan burung mengeluarkan bunyi dengan hanya menggunakan 1 bahagian sahaja dari vocal organ mereka (syrinx). Tetapi, penguin menggunakan kedua2 belah vocal organ itu secara serentak-yang mana setiap bahagian mempunyai frekuensi bunyi yang berbeza. Ini akan membentuk net sound wave yang kuat bersama dengan siulan yang pelbagai-bermula dari loud to soft, dan beat frekuensi - berdasarkan perbezaan di antara 2 frekuensi seb…

How to say I Love You in 100 Languages

English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female)
Armenian - Yes kez sirumem
Bambara - M'bi fe
Bengali - Ami tomake bhalobashi (pronounced: Amee toe-ma-kee bhalo-bashee)
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Catalan - T'estimo
Cherokee - Tsi ge yu i
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Chinese
Cantonese - Ngo oiy ney a
Mandarin - Wo ai ni
Comanche - U kamakutu nu
(pronounced oo----ka-ma- koo-too-- ---nu) -- Thx Tony
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Cree - Kisakihitin
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Elvish - Amin mela lle (from The Lord of The Rings, by J.R.R. Tolkien)
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita…

IKHLAS untukmu,GADIS.~

Apa rasamu hai gadis
bila ada teruna
memuji wajahmu cantik nan ayu
melirik senyum cuba menjaring

Nafsumu kata "oh.. cantiknya aku."
Akalmu kata "hmm kena jual mahal."
Ilmumu kata "dia cuma memuji, tak lebih dari itu."
Imanmu kata "aku menjadi fitnahkah?"

Oh gadis
dirimu memang hiasan dunia
tapi cantikmu bukan pameran
ayumu bukan murahan

Yang tertutup kan lebih baik
terlindung suci dari goda.. ;)

adk beradik?! -BUSHAMA

Image
nk tergelak pn ade tgk gmbo ni.
diorg nmpk cm sibling yg jauh..heheh
tp,ade kah bush=obama @ obama= bush dlm pentadbiran nnt.
same2 la kite tgk.
jgn nk buat zalim lg sudah.!!

lagu UNTUKMU..

Image
Korang kenal sixth sense x?ape..?xkenal??
elelelee~.jgn b'pura2 suci ;p
ala,sixth sense-band malaysia tp vokalis from indonesia (rujuk pic atas)

ok.ok.aku bukan nk ckp sgt psl grup nih.
yg menarik perhatian aku,vokalis diorg-ADI ckp;
lagu TANPA tu,lagu ketuhanan.CINTA pd yg ESA.betulkah?
meh kite dengar ckt


ni plak LIRIK TANPA


Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi


Chorus :

Tanpa..
Cintamu aku resah
Tanpa..
Kasihmu aku hampa
Tanpa..
Dirimu aku mati
hohoo…

repeat 2x

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
Hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti


BETUL la aku rse.korang punye pendapat ape mcm?
*aku lemah tanpa CINTAMU,ya ALLAH..