Posts

Showing posts from 2018

DIARI PRU

Image
Assalamualaikum. Salam Sejahtera.
Lama nampaknya tak update blog. Bukan sebab tak ada masa tapi rasa malas pula. haha Tapi gigihkan hati untuk menghasilkan nukilan. Hari ni saya nak berbicara tentang POLITIK. mungkin ramai yang tak suka, atau mungkin tak sependapat dengan saya.


POLITIK KOTOR

PRU 14 kali ni dijangkakan pada 9 Mei 2018. Kiranya PRU ke 3 dalam tempoh saya berbloger ni.haha POLITIK? Ya, saya memang minat berpolitik sejak kecil lagi. Dahulunya teringin nak ambil Ijazah Sains Politik. Tapi tak kesampaian, pengurusan awam dan kesihatan juga akhirnya. haha Tapi itu bukan penghalang untuk saya berpolitik.

Dipendekan cerita, apa parti politik korang sokong? Mestilah rahsia kn? haha ye, itu hak masing- masing. Sebenarnya dalam berpolitik ni kita boleh mempengaruhi orang secara pujukan, psikologi dan macam- macam lagi. Tapi, jangan sesekali memaksa orang menyokong apa yang kita sokong. Maksudnya, janganla paksa orang lain ikut dan sokong pendapat kita. Pengaruhi orang lain dengan …

Masih Bernafas...

Image
Assalamualaikum..
Hello, hai.. dah lama tak update blog ni, Mujurlah masih ingat password ni.. Alhamdulillah bukan apa, sibuk sangat dengan hidup ni. hahaha.. Sejak dah habis buat PJJ ni rasa lapang hidup. Itu baru degree belum lagi PhD kn? hahaha. Sekarang baru ada masa nak update blog.. yela last updated pun 2016.. haha sekarang 2018.. hmm.. So bila dah bosan boleh la update blog, rasa mcm nak berfalsafah pulak hahaha. Lepas ni boleh la berblogging macam biasa.. siapa yang masih hidup lagi blog dia silalah tinggalkan jejak ye.. hahaha ok lah besok kita update dengan topik pertama sejak 2 tahun tak post apa2 hehe